Články

SOUTĚŽ O KNIHU: Tréma a jak ji překonávat

více

Již v minulém týdnu jsme vám přinesli článek o tom, jak překonávat trému a slíbili jsme vás soutěž o knihu z nakladatelství Portál od Gilberta Garibala Tréma a jak ji překonávat.

SP854470.jpg

Tip na knihu o ochraně osobních údajů v pracovněprávních vztazích

více

Začátkem září vyšla kniha Ochrana osobních údajů v pracovněprávních vztazích od Jakuba Morávka. Publikace se nevyhýbá aktuálním problémům, jako je sledování zaměstnanců na pracovišti s využitím moderních sledovacích prostředků, obsahu osobního spisu, podobě vstupního dotazníku atd.

SP2110952.jpg

Projekt Tátové vítáni

více

Není rok, aby se v médiích neprobíralo téma otcovské dovolené, její pro a proti, pohledy na tuto problematiku z pohledů mužů i žen, zaměstnavatelů nebo státu. Většinou je dávána za příklad Skandinávie, kde je otcovská dovolená na „denním pořádku“. V současné době je v České republice spuštěn projekt, který podporuje aktivní táty a společensky zodpovědné zaměstnavatele. Projekt nese název „Tátové vítáni“ a jeho záměrem je vytvořit značku, kterou budou dostávat ti zaměstnavatelé, kteří ve svých personálních strategiích podporují aktivní otcovství.

SP2110942.jpg

Jak si zachovat zdravou stravu i na služebních cestách, pomůžou i aplikace

více

V klubu se pochopitelně bavíme o zdravém stravování zaměstnanců (viz například jedna z letních dílen se známým kuchařem Filipem Sajlerem). Pojďme se nyní podívat na to, jak si hlídat zdravou stravu i na služebních cestách a také o možnosti využití moderních aplikací, které nám budou hlídat počet kalorií v jídle nebo najdou nejbližší restauraci.

dad-and-child.jpg

Povinná „otcovská“ aneb nejen žena je „nespolehlivou“ zaměstnankyní s „rizikem“ rodičovství

více

Tak takhle nějak to stojí v návrhu Oranžového klubu na uzákonění povinného dělení rodičovské dovolené mezi otce a matku. Médii okamžitě proběhla obrovská vlna nevole a to především kvůli slovíčku „povinná“.