Aktuality

Vůdcovství I: Vůdce, Führer, Leader

více

Pochopení a rozpoznání manipulace a manipulátorů může člověku pomoci vyrovnat se se svou rolí ve společnosti. Vůdcovství je společenský jev, který je popsán nejen u lidí, ale i u jiných živočichů, a který nám může být sympatický nebo nesympatický, ale nemůžeme jej přehlížet.

Co Američanovi hlava nebere aneb Rozdíly v pracovním právu

více

Několik rozdílů mezi zvyklostmi a pracovním právem ve střední Evropě a v USA. Dovolená, výplata, propuštění.

Jak číst řeč těla

více

Řeč těla je proto velmi důležitá pro manažerskou praxi a vedení svých pracovníků, ale také pro všechny aspekty práce a podnikání, kde může být vaše fyzická komunikace viděna a pozorována dalšími lidmi. Následující článek přináší základní informace o řeči těla a neverbální komunikaci.

360° zpětné vazby

více

360° zpětná vazba - pro někoho úžasný nový trend v řízení lidských zdrojů, pro jiného stres z blížícího se hodnocení

vanocni_praha.jpg

Vánoční HR klub v Praze

více

Místností ve firmách, které jsou v tento adventní čas provoněny skořicí a jablky, je asi více, ale těch, kde se v rámci HR Klubu vařilo vánoční jídlo zvané Mohnbissen a stavěl se domeček z jablíček a dřevěných tyček, a kde se vánoční atmosférou neslo téma „Rozdíl mezi generacemi X, Y, Z a @“, těch je jistě jen několik. Jsou to místnosti v naší společnosti Everesta, kde se v této době konají vánoční kluby.

E-learning, který nenudí

více

Nízká motivace k dokončení kurzu bývá velkou brzdou vzdělávání s podporou technologií. Je dobře známo, že e-learningový kurz dokončí z vlastní vůle pouhá čtvrtina studujících. Design kurzu a použité metody mohou tento podíl výrazně zlepšit.