Vracíme se ke kohoutkové vodě

Kde jsou ty časy, kdy jsme tahali pet lahve po kartonech, různé příchutě, bublinkaté, obyčejné, jemně perlivé, dle toho, co měl každý v domácnosti nejraději. A co děláme teď? Už i v restauracích si objednáváme "vodovodu" a kdo chce bublinky, tak si ji snadno doma vyrobí. Nic není překážkou. Pitný režim bude jedním z témat lednových ZIMNÍCH DÍLEN, pojďme si přečíst něco o důležitosti vody pro lidský organismus.

vodaProč se vracíme ke kohoutkové vodě?
Důvodů je několik. Jedním z nich je určitě cena. Dávat kolem 15 Kč za litr a půl stáčené vody, to se nám už moc nechce... Další důvod je určitě šetření životního prostředí. Nespotřebováváme plastové lahve... A také jsme zjistili, že ona ta kohoutková voda je vlastně docela dobrá! Vždyť do projektu Kohoutkova.cz je zapojeno spoustu restaurací, knihoven a dalších podniků. Krátký rozhovor s jedním z majitelů restaurace, která je do projektu také zapojena najdete zde. Nejen z ekonomického hlediska bude tedy nejprospěšnější navrátit se opět k osvědčeným "životadárným" pramenům.

Kolik vypijeme za celý život vody?
Bylo spočítáno, že za 70 let života vypije člověk kolem 40 000 litrů vody. "Jejich kvalita a průběžný příjem ve správném množství jsou důležitým předpokladem zachování zdraví, duševní pohody i pracovní výkonnosti,” uvádí na odborném portálu vodarenstvi.cz lékař ze Státního zdravotního ústavu František Kožíšek.

V průměru by měl člověk vypít kolem 1,5 litru tekutin denně. Takže se do toho počítá například i polévka nebo ranní čaj.

V zimní dílně HR Klubu se dozvíte například o působení vody a dalších přirozených nápojů na lidské zdraví, psychiku, výkonnost i řádné fungování celého organismu.O tom všem na této dílně, přednáší Ing. Vít Syrový, odborník v oblasti výživy, testování potřebných a škodlivých látek v krvi, stanovení alergizujících potravin.