Víte, jak uvažují lidé v arabském světě?

Chystáte se navázat pracovní styky s arabskými státy nebo už zde se svou firmou působíte? Zajímá Vás arabská tematika? Ať tak či onak, možná Vám pomůže tuto odlišnou kulturu pochopit kniha od slovenské autorky Emíre Khidayer Arabský svět – jiná planeta?

Kniha popisuje arabský svět realisticky, bez pozlátka a bez závoje. Najdete v ní vše o arabské sexualitě, mužsko-ženském (ne)souladu, kastování společnosti, drogách, alkoholu,  islámu, společenských stycích, jednání s úřady a mnoho dalšího.

Autorka je dcerou slovenské matky a iráckého otce, vystudovala arabistiku a dlouhodobě působila jako diplomatka v Egyptě, Iráku a Kuvajtu. Po ukončení diplomatické kariéry vstoupila do světa byznysu. Byla jednatelkou společnosti GCWare Middle East v Dubai Internet City. Firma v oblasti IT (dopravní informační systémy, systémy pro vozové parky, řešení pro bezpečnost potrubí) pod jejím vedením obchodovala nejen ve Spojených arabských emirátech, ale také v Ománu, Saudské Arábii a Sýrii. Po návratu na Slovensko pracovala v oblasti telekomunikací a oblasti IT sa stále věnuje.

Za knihu Arabský svět – jiná planeta? dostala několik cen, mimo jiné cenu Debut roku 2009. Na knihu volně navazuje další díl Život po arabsku.

Více o autorce na www.khidayer.com