Trendy v benefitech (nejen) ve Velké Británii

V závěru kalendářního roku jsou jedním z nejsklonovanějších slov v médiích i firmách benefity a prémie. Jaké benefity nabízíte vy a jaké jsou oblíbené například ve Velké Británii? To se dozvíte v následujícím článku.

benefityVe Spojeném království nábízí firmy svým zaměstnancům mnoho benefitů, zajímavé třeba jsou tzv. flexibilní benefity, kdy si každý zaměstnanec může sám zvolit, které odměny chce pobírat a které se mu příliš nehodí a nejsou pro něj zajímavé. Vybrat si můžou například mezi poukázkami na péči pro děti, mobilním telefonem, příspěvkem na penzi ad.

Realizovali zde dokonce průzkum a více než polovina zaměstnanců by si ráda benefity vybrala sama (konkrétně 56%).

To, že si lidé sami určují své odměny, dokazují i odpovědi mezi zaměstnanci, kteří nemají tu možnost a dostávají stanovené odměny. 45% z nich hodnotilo jejich odměny za špatné a nevyhovující, 33% jako průměrné a pouze 22% zaměstnanců s nimi bylo úplně spokojeno a nemělo k nim žádné výhrady.

Co dalšího se v průzkumu ukázalo?

  • 71% respondentů se rozhoduje pro přijetí pracovní nabídky i na základě nabízených benefitů.
  • 74% má větší motivaci setrvat na stávajícím místě, když jim zaměstnavatel nabídne výhodné a pro ně dobré benefity.

Ke konkrétním benefitům

  • 41% mladších pracovníků (16–24 let) oceňuje jako skvělý benefit členství v posilovnách a tělocvičnách, zaměstnance nad 65 let tento benefit moc neláká (13%).
  • 37% žen oceňuje například poukazy na nákupy v obchodních řetězích, muže tento benefit příliš nenadchl (24%).

benefityVzhledem k tomu, jak důležité jsou benefity pro zaměstnance, měli bychom se zamyslet nad tím, že jestliže chceme udržet a přilákat talenty, zaměstnanecké benefity můžou být jedním z lákadel.

Výsledky průzkumu jednoznačně ukazují, jak moc důležité jsou různé zaměstnanecké výhody a benefity pro naše zaměstnance a možností výběru jim dáme prakticky další benefit navíc.

Souhlasíte?

O benefitech, trendech, novinkách si budeme povídat na lednových zimních dílnách. Neváhejte a přihlašte se.

Zdroj: http://www.employeebenefits.co.uk/benefits/flexible-benefits/employees-want-to-choose-their-own-benefits/103536.article