Jak těžké je najít práci pro válečné veterány?

Všichni víme a čteme stále dokola, že najít v současné době práci není procházka růžovou zahradou. Přemýšleli jste někdy, jaké to je třeba pro válečné veterány, kteří se vrátili z dlouhodobé mise a skončili spolupráci s armádou? Ano, mají „důchod“, ale zůstat doma není to nejlepší pro jejich psychiku.

pracePůvodní článek byl publikován na Business news daily autorem Chadem Brooksem. Opírá se o studii vojenské asociace Benefit. Ze studie vyplývá, že polovina amerických veteránů, kteří opustili v nedávné době armádu, je bez zaměstnání. Podle prezidenta asociace Roye Gibsona je problém hlavně v tom, že vojáci nejsou připravováni na pohovory a neví, jak se při nich chovat a jak se na ně dostatečně připravit. Asociace připravila několik tipů pro veterány. Je možné se z nich poučit a inspirovat.

Identifikovat a dobře popsat své dovednosti
Je důležité, aby veteráni dobře popsali své schopnosti a dovednosti a hlavně to, co mohou do firmy přinést užitečného. Armáda jim nabízí pomoc na stránkách www.military.com.

Otevřít se novým možnostem
Nezaměřit se jen na tu činnost, kterou celou svou službu v armádě vykonávali, ale být ochoten jít a učit se novým věcem. Roye Gibson udává příklad: Veteráni, kteří pracovali v armádě pracovat na opravách proudových nebo vrtulníkových motorů by se neměli zaměřovat pouze na tyto typy pracovních míst. Měli by se zajímat o obecnou práci mechaniků.

Najít mentora
Nejlepší učitelé jsou samozřejmě ti, kteří si prošli stejnou praxí a stejnými zkušenostmi. Tak jako je tomu i v běžném životě. Je dobré si najít mentora, který pomůže pohovor nacvičit. Praxi nenacvičíte, ale je dobré se na ni připravit!

pozitivniHlavně zůstat pozitivní
Nečekat, že vše přijde hned. Že dostaneme práce hned na prvním pohovoru. Ale to je běžná realita dnešních dní. Ať už jsme veterány nebo „obyčejní“ lidé hledající práci.

Získat náskok
Určitě je dobré mít určitý náskok a nezačít práci hledat až poté, co opustíme armádu. Ale prostě se začít zajímat a hledat dříve. Nejtěžší je se jeden den probudit s myšlenkou „tak a teď už nejsem v armádě a musím si začít hledat normální práci“.

Originál článku byl publikován zde.